Deze sculpturen zijn gemaakt van repen van aluminium of van RVS. In diverse breedten en lengten. De repen zijn gemonteerd aan een RVS stang en geplaatst op een hardstenen sokkel.

uit 2014 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Metal Bird

Metal Bird

2017

Dit sculptuur is een vervolg op "Silver Bird". Naar aanleiding van veel belangstelling voor dit kunstwerk is dit nieuwe ontwerp ontstaan. Ook opgebouwd uit RVS strips. Bevestigd op een houten Douglas balk van 12x12 cm en vastgezet op een hardstenen tegel van 30x30 cm is dit werk bestand tegen weer en wind.

Model Forest

Model Forest

2017

Model Forest is een kleine uitvoering (1 onderdeel) van het uiteindelijk grote werk Metal Forest, dat zal bestaan uit meerdere onderdelen.  Het sculptuur is opgebouwd uit RVS strips. Deze zijn vastgezet met behulp van een draadend, RVS buis en RVS moeren. Het geheel is vastgemonteerd aan een hardstenen voet. Dit werk en het uiteindelijke grote werk kunnen uitstekend buiten geplaatst worden.

Metal Face

Metal Face

2017

Metal Face is gemaakt met behulp van RVS strips met een breedte van 3 cm en een dikte van 1 mm. Het is een enigszins Picasso-achtig sculptuur. Als je recht voor het sculptuur staat valt het niet zo op, maar ga je er iets schuin van staan dan is heel duidelijk te zien. Zeker wanneer er enig licht op valt. De reflectie geeft een extra dimensie aan het beeld. Het sculptuur is gemonteerd met behulp van RVS boutjes op een hardstenen sokkel. 

Metal Graces

Metal Graces

2017

Geïnspireerd op een beeld van Magritte: de natuurlijke Gratiën. Gemaakt van RVS strips van 3 cm breed en 1 cm dik. Gemonteerd op eenhardstenen ondergrond.

Metal Graces 2

Metal Graces 2

2017

Het kunstwerk is gemaakt met 3 cm breed, 1 mm dik RVS strip. Het is geplaatst op een hardstenen sokkel van 30 x 20 cm op een speciale manier. Daardoor is het mogelijk de vogels los te vervoeren en eventueel de vogels op een andere manier op de sokkel te plaatsen. Als het buiten staat zal het door de wind bewogen worden, waardoor het sculptuur een speels effect krijgt.

Turn

Turn

2017

Dit kunstwerk is ook gebaseerd op de spanningstechniek. De RVS strips zijn enigzins voorgebogen en daarna op de RVS stang geschoven. Door de spanning in het materiaal blijven de strips op hun plaats zitten. Door de zware sokkel van hardsteen kan dit beeld ook buiten worden geplaatst. Liefst wel op een enigzins beschutte plek. 

Silver Bird

Silver Bird

2016

Het kunstwerk is geheel gemaakt van RVS. Het is ontstaan als een uitbreiding van het idee van Steel Insect. Is Steel Insect nog bijna twee dimensionaal, dit werk is echt drie dimensionaal. Het kunstwerk is gemonteerd op een houten Douglas paal. Deze is bevestigd op een hardstenen tegel. Het kunstwerk kan heel goed buiten staan. 

Kronkel

Kronkel

2017

Het kunstwerk is opgebouwd met behulp van RVS strips. Door de "spanningstechniek" klemmen de strips aan de RVS stang. De stang staat in een hardstenen sokkel.

Streamer

Streamer

2017

Dit werk is ook met behulp van de spanningstechniek opgebouwd. De RVS strips klemmen zich vast op de RVS stang door de spanning in het gebogen materiaal . Het lijkt een wimpel die zachtjes wiegt op de wind. De sokkel is van hardsteen.

Tree

Tree

2017

Dit werk is uitgevoerd in RVS met een hardstenen sokkel. Kan dus goed buiten staan. Het model is ook uitvoerbaar in een grotere maat, bijvoorbeeld 2 tot 2,5 meter hoog. Meerdere exemplaren bij elkaar kan een soort "bosje" vormen. 

Crown

Crown

2016

Sculptuur gemaakt van RVS strips. Bijeengehouden dmv RVS draadend, RVS buis en RVS moer en dopmoer. Gemonteerd op een hardstenen sokkel.

Worm

Worm

2016

Sculptuur gemaakt van RVS strips. Bevestigd op een RVS stang en geplaatst op een hardstenen sokkel.

Inversion

Inversion

2015

Het sculptuur "Inversion" is gemaakt van RVS op een hardstenen sokkel. Het is de zelfde techniek als bij Rotation, en de Snail-Shells. De RVS strips zijn 2 cm breed. Opvallend licht geeft een bijzonder effect aan dit sculptuur.

Rotation

Rotation

2015

Het sculptuur is volledig gemaakt van RVS. De sokkel is hardsteen. Eigenlijk is dit een prototype. Het sculptuur kan zeker 2 a 3 maal zo groot worden uitgevoerd. De prijs van € 370 is dan ook de vanaf prijs.

Snail-Shell 1

Snail-Shell 1

2015

De constructie heeft enigzins de vorm van een slakkenhuis, vandaar de naam. Het is opgebouwd uit Aluminium strips, bevestigd op een stang van RVS. De sokkel is van hardsteen.

Snail-Shell 2

Snail-Shell 2

2015

Opgebouwd uit aluminium strips van 2 mm dik. Op stang van RVS, bevestigd in een hardstenen sokkel.

Snail-Shell 3

Snail-Shell 3

2015

Opgebouwd uit aluminium strips van 2 mm dik. Bevestigd op RVS stang, met hardstenen sokkel

Steel Insect

Steel Insect

2014

Uit 3 cm RVS band samengesteld figuur. Met RVS draadend en RVS buis bevestigd op hardstenen voet.