Galerie

Tijdelijke installaties speciaal gemaakt voor kunstmanifestaties, bewegende installaties en andersoortige installaties.

uit 2012 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Escaped to Freedom

Escaped to Freedom

2020

Vrijheid is niet altijd gewoon, vaak moet vrijheid worden overwonnen. Dit sculptuur is gemaakt naar aanleiding van de expositie 75 jaar Vrijheid. Een gevangenis, opgesloten voelen, een kamp, altijd wil je deze omstandigheid ontvluchten. Dit sculptuur beeld dit uit door het gat in de omheining, waardoor de gevangenen konden ontsnappen. Op weg, hopelijk naar hun nieuwe vrijheid. Het sculptuur is gemaakt van Aluminiumgaas, RVS en hardsteen.

Illusion

Illusion

2020

Deze installatie is gemaakt nar aanleiding van de zomerexpositie van Galerie Sille in Oudewater. Deze heeft als thema: spiegel. De trappetjes lijken door het spiegelbeeld achter de spiegel door te lopen. Als je het werk enigzins van opzij bekijkt zie je dat dat ook werklelijk het geval is. De trappetjes zijn gemaakt van RVS en de ondergrond is hardsteen.

New Life

New Life

2020

Ivm Nationale Boomfeestdag is deze installatie ontworpen. Drie stammen zijn geplaatst in 3 bloempotten, aan de stammen zijn blaadjes bevestigd gemaakt van RVS. 

Crows

Crows

2015

De installatie is gemaakt naar aanleiding van het verzoek om een beeld te ontwerpen voor de Keukenhof. Het thema moest zijn: Van Gogh. De Crows stellen de kraaien voor die Van Gogh schilderde in het schilderij: Het korenveld met kraaien. Het is uitgevoerd in RVS met een betonnen voet van 50x50x3 cm en bestaat uit 5 losse delen.

Media City

Media City

2014

Alle apparaten zijn met een schroef aan het plateau bevestigd. Het plateau en de apparatuur zijn met aluminiumcement bewerkt en daarna behandeld met groene, blauwe en rode spuitverf. Hoewel in deze City al apparaten met draadloze verbindingen zijn opgenomen, zal er in de toekomst zeker nog heel veel aan de uitvoering van apparatuur worden veranderd (verbeterd?).

Beat the Time

Beat the Time

2014

Een hamer en een wekker geven realischtisch aan het verslaan van de tijd. Beide staan op 4 RVS staven op een hardstenen voet.

Woodbridge

Woodbridge

2014

De installatie is opgebouwd uit houten balken van 12 x 12 cm. De diameter is 250 cm en de max hoogte is 110 cm. De balken zitten dmv RVS pinnen met elkaar verbonden.

Molengang

Molengang

2012

Molentjes van kunststof op metalen stangen. PVC als water en de spa en de riek staan voor al het verrichtte werk.  Het stelt de droogmaling van de polder in Nieuwkoop voor.

Techniek, daar draait het om

Techniek, daar draait het om

2012

Diverse voorwerpen geplaatst in een machine van krukassen en drijfstangen. Alle voorwerpen bewegen, maken geluid of geven lichtsignalen.

Vervlogen tijden

Vervlogen tijden

2012

Turfblokken met metalen vleugels. Ze stellen de verandering voor van turfwinning naar vogelplas.

Be Connected

Be Connected

2015

Sculptuur gemaakt voor de expositie Slootkunst, bij de opening van de nieuwe weg tussen Nieuwkoop en Noorden. De sculptuur stelt de nieuwe verbinding voor, waarmee ook de hobbels, die genomen moesten worden voor de realisatie van die weg, worden uitgebeeld. Het sculptuur is gemaakt van RVS op vlonders van hout en bouwschuim. Van april tot en met september was het in Noorden te bezichtigen. Momenteel ligt het sculptuur in de beeldentuin te Zwammerdam, in de vijver.